Staalconstructie-CE, CE-markering van staalconstructies, CE-WPS4ALL

Uw hele lasmachinepark snel en eenvoudig aflezen met slechts één box

wps4all
Box

Uniek gepatenteerd concept: geen externe voeding nodig dus geen gesjouw met kabelhaspels, stopcontacten en verlengkabels.

Snel-connect aansluitset: geen rommelige kabelbundels met losse klemmetjes en daardoor sluitingsrisico.

Waarom CE-EN1090:

Met ingang van 1 juli 2014 wordt CE-markering voor constructiebedrijven en metaalverwerkingsbedrijven verplicht.
De staalconstructie-CE wordt ook Constrctie-CE of CE-staalconstructie genoemd.Om een juiste CE-verklaring te kunnen afgeven, moet een constructiewerkplaats zo zorgvuldig handelen als men maatschappelijk mag verwachten. Dit zorgvuldigheidstraject is genormeerd en vastgelegd in de EN1090, de CE-EN1090. Het konstruktiebedrijf moet de productie van de constructie op de juiste manier begeleiden. Voor het lassen moet een lasprocedure worden opgesteld, er moet een vakman worden benoemd die de laswerkzaamheden onderling afstemt en controleert, de lassers moeten een basis lasvaardigheid hebben en dit alles moet netjes zijn vastgelegd in een kwalitatief organisatiemodel. Het lijkt in het eerste opzicht oppervlakkig echter in de praktijk is het redelijk simpel. Wij geven, desgewenst, graag en vrijblijvend nadere informatie aan bedrijven die dat willen. Dit artikel beschrijft voornamelijk waaraan uw lasmachines moeten voldoen onder de EN-1090-EN50504 ofwel de lasmachine1090.  

Zijn uw lasmachines wel CE-geschikt ? :

In de lasprocedure-WPS worden lasparameters opgenomen, zoals lasproces,lasspanning, lasamperage, draadsnelheid enzovoorts. Maar de door u ingevoerde lasparameters moeten uiteraard wel kloppen; levert uw lasmachine wat hij moet leveren ?. De zorgvuldigheid vereist dat de lasparameters van uw lasmachines per project netjes kunnen worden ingesteld en uitgelezen maar uiteraard dat deze lasparameters betrouwbaar zijn. Dat is de reden dat uw lasmachines 1 keer per jaar moeten worden gevalideerd, gekalibreerd en worden voorzien van certificaat, apk-sticker met afloopdatum. Deze lasmachinevalidatie of lasmachinekalibratie wordt meestal uitgevoerd door diegene die ook de NEN3140-keuring verzorgd. De nieuwste lasmachines zijn bijna allemaal voorzien van een digitale of analoge volt&ampèreset, volt&ampèremeter, voltenampère-uitlezing, volt-ampèredisplay, meterkit, v&a-kit, voltampèremeterset of wps-monitor. Maar wat als uw machines ouder zijn en niet over voltmeter en/of ampèremeter beschikken; hetgeen zeer dikwijls het geval is.
U kunt een zo’n volt/ampère-meterset in laten bouwen en u kunt uw lasmachines ( laten ) valideren aan de hand van de gegeven fabrieksnormen. Deze laatste optie heeft nogal wat voeten in aarde want dan moet u bij uw stappenmachines, stappenlasmachines, conventionele lasstroombronnen zowel merk, type, de specifieke stappen per lasmachine in de lasprocedure(wps) vermelden en dit kan snel leiden tot fouten. Een nieuwe lasmachine kopen kan natuurlijk ook ?.   

De allesomvattende totaaloplossing :

Om uw lasmachines eenvoudig CEgeschikt temaken met instelling van voltageparameter en ampèreparameter en nauwkeurige uitlezing, monitoring en vastlegging vertegenwoordigen wij de WPS4ALL Smartbox ( Ernsthard Quality approved ). Een eenvoudig doch zeer nauwkeurig, eventueel rouleerbaar, instrument dat de lasparameters vastlegt conform de eisen. Overzichtelijk in beeld middels fraai vormgegeven digitaal LED display en zeer eenvoudig toepasbaar op alle merken en typen lasmachines tot 600 ampère lasvermogen. De WPS4ALL Smartbox is handig klein en toch robuust uitgevoerd en kan dus tegen een stootje in de werkplaatsomgeving. De WPS4ALL Smartbox is plug&play, kan in een oogwenk door een ieder worden aangesloten en wordt uiteraard geleverd met een calibratiecertificaat.
. Geen dure installatie of ombouwkosten dus !.
De WPS4ALL Smartbox wordt de eerste 5 jaar volledig gratis, elke jaar gratis en zonder kosten hergekalibreerd en voorzien van kalibratie certificaat. Maakt de jaarlijkse validatie/kalibratie van lasmachines volledig overbodig.

Dit allesomvattend systeem bespaart dure en tijdrovende ombouw van lasmachines, bespaart de jaarlijkse validatie en/of kalibratie van lasmachines en is niet veel duurder dan de kostprijs van een simpele volt-en-ampère-meterset.

Simpel, eenvoudig, flexibel en ontzettend goedkoop uw lasmachines CE-geschikt.
 
The All-Inn Plug&Play System that puts you in control of your welding machines

 

 

Vorige pagina