WPS-Easy Software EN15614-1/2.1b voor de Lascoördinator

WPS-software voor het eenvoudig opstellen van opstellen van een lasmethodekwalificatie voor booglasprocessen die voldoet aan de NEN-EN-ISO 15614-1:2004/A2:2012/EN1090.

WPS-Easy 614-2.1b is een revolutionaire lasmethodekwalificatie-bouwer. Dit software-programma is volledig geschreven en aangepast aan de mogelijkheden en vereisten van de nieuwste operating systemen. WPS-Easy 614-2.1b geeft wetenschappelijke ondersteuning aan de lascoördinator en kan eventueel als back-up worden gebruikt maar is in principe opgesteld om de volledige WPS te initiëren als onderbouwd en verantwoord startpunt voor een lascoördinator of andere personen die betrokken zijn bij het volledige EN1090-lasproces.
wps1
De EN1090 geeft metaalverwerkende of metaalbouwers in normatieve ondergrond tot het kunnen afgeven van een geldige CE-markering op hun product. Het maken van een lasmethodekwalificatie is een standaard en belangrijk onderdeel van de EN-1090.
Het maken, bouwen, samenstellen van een WPS kan een zeer tijdrovende en complexe bezigheid zijn. De EN1090 geeft dan dat alle vlamboog lasprocessen c.q. de lasprocessen 12,13,14,111en 114 moeten voldoen aan de EN ISO 15614-1.

WPS-Easy 614-2.1b vereenvoudigt het maken van een WPS gigantisch.

WPS-Easy 614-2.1b is een eenvoudig te bedienen en complete software voor het maken van lassen instructies (WPS). De lasnaaddetails worden automatisch gegenereerd op basis van de lasnaadafmetingen en zijn maatstaf vertrouwd. De laslaag opbouw van de lasnaad kan naar believen worden ontworpen en ingericht en de inbreng moedermaterialen , lastoevoegmaterialen , beschermgassen en wolfram-elektroden worden ondersteund vanuit de database.
wps2
Sowieso wordt rekening gehouden met een groot aantal parameters als : basismaterialen , lastoevoegmaterialen, beschermgassen, moedermateriaalafmetingen, lasposities, lasnaden, lasapparaten / lasmachines en technische gegevens c.q. lasparameters als; lasvoltage , lasamperage , pulsbreedte , pulshoogte , pulsdiepte , pulsfrequentie , voortloopsnelheden , heatinput , lasenergie , uitsteeklengte , neersmelttijd , neersmelthoeveelheid , pendelbreedte , pendeloponthoud , etc., etc.

Daarnaast kunnen de volgende typen lasnaden dynamisch worden getekend:
Stomp lasnaad,
hoeklasnaad,
buitenhoek lasnaad,
overlaplas
U-vormige lasnaad
wps3
Dynamisch betekent vastleggen betekent een maatstafgetrouwe gedetailleerde lasnaad op basis van ingegeven afmetingen wordt gegenereerd. Dientengevolge worden invoerfouten onmiddellijk opgemerkt en kunnen direct worden gecorrigeerd. De resulterende lasnaaddetail is vervolgens de basis voor de laslaag opbouw welke overigens ook naar eigen wens kan worden opgebouwd.

De nieuwste functies van de WPS-Easy 614-2.1b software

Maken van lasnaadtekening en de lasinstructies in dxf formaat (CAD-tekeningen). Daardoor is het mogelijk om de gemaakte tekeningen te exporteren voor gebruik in vrijwel elke CAD-software, daar waar nodig te wijzigen en opnieuw te importeren in WPS-Easy 614-2.1b.. Uiteraard kunnen eventuele andere CAD tekeningen worden geïmporteerd of ook pixel-afbeeldingen (jpg, bmp, gif) gebruikt worden.

wps4
Leeg, ongebruikte formuliervelden kunnen worden verborgen met één druk op de knop. Hierdoor wordt het formulier worden duidelijker, compacter en eenvoudiger te lezen.

De tekengrootte is verstelbaar. Klachten over een te klein lettertype behoren tot het verleden. Regeleinden in de tabellen worden automatisch verwerkt. Dit betekent dat door groot lettertypes de tabel niet wordt vergroot c.q. opgeblazen.

Voor elk lasproces kan een specifiek thermisch rendement worden ingesteld. Dus wordt de heat-input en niet lasenergie weergegeven in het formulier.

Een sjabloon voor veel terugkerende formulierinvoergegevens om op te slaan. Het bedrijfslogo, plaats, naam van het lastoezichthouder, de pagina-instellingen, de namen van de ondertekenaars, zijn voor veel gebruikers altijd de dezelfde vermeldingen.. Deze worden één maal ingebracht en opgeslagen als een sjabloon. Bij elke nieuwe formulier worden ze automatisch weergegeven.

De lasposities kunnen voor elke laslaag afzonderlijk worden opgegeven.

Bij proces 123 onderpoederdeklassen met meerdere draden kan aan elke individuele draad voor specifieke laparameters worden meegegeven.

Bij proces 111 wordt de lasvoortloopsnelheid vervangen door de uitsteeklengte S in mm en neersmelttijd van t in seconden.

De basismaterialen worden gesorteerd conform CR ISO 15608 groep nummers. Een database met meer dan 1.200 basismaterialen wordt volledig bijgeleverd.

Beschermgassen en lastoevoegmaterialen van verschillende fabrikanten zijn opgenomen en wordt ook voortdurend uitgebreid. Bovendien kan u uw eigen specifieke moedermaterialen, lastoevoegmaterialen en beschermgassen worden opgeslagen

De pendellassen kunnen de parameters voor de breedte van de pendel, de pendelfrequentie, alsmede de lasophoudtijd worden vastgelegd in een aparte tabel zowel links als rechts.

De WPS-Easy 614-2.1b beschikt standaard over een geïntegreerde importfunctie voor data.
Ernsthard Weld-Connect-software Business Science
wps5
Systeemeisen :
Windows XP SP3, Vista, 7, 8
Pentium Processor min. 1GHz; min. 128 MB RAM; min. 150MB vrije geheugen.
De door WPS-Bouwer 614-2.1b ondersteunde lasprocessen :
• 111 MMA Beklede Elektroden lassen
• 141 Tig lassen
• 142 Tig lassen zonder toevoegmateriaal
• 143 Tiglassen met gevulde draad of gevulde elektrode
• 145 Tig lassen met massieve draad of massieve elektrode met deoxiderend gas
• 146 Tig lassen met gevulde draad of gevulde elektrode met deoxiderend gas
• 147 Tag lassen met actief gas
• 131 Mig lassen
• 135 Mag lassen
• 136 Mag lassen met gevulde draad
• 138 Mag lassen met metaalgevulde draad
• 121 Onderpoederdeklassen met een OP-draad
• 122 Onderpoederdek lassen met een banddraad
• 123 Onderpoederdeklassen met meerdere OP-draden
• 124 Onderpoederdek lassen met metaalpoedertoevoeging
• 125 Onderpoederdeklassen met een gevulde OP-draad
• 311 Autogeen lassen met zuurstof en autogeen
• 312 Autogeen lassen met zuurstof en propaan
• 313 Autogeen lassen met zuurstof en waterstof
• 114 Mig lassen met gevulde draad zonder gasbescherming
• 72 Elektroslak-lassen
• 151 Plasma mig lassen
• 153 Plasma proplassen
• 154 Plasma laser lassen
• 155 Plasma boog lassen

 

Vorige pagina