GreenHealth laselektrode van Ernsthard

De  wereldveroverende GreenHealth laselektrode van Ernsthard

De meest belangrijke laselektrode innovatie door Ernsthard van deze moderne tijd.

Al meer dan 100 jaar is bekend dat mangaan slecht is voor de gezondheid van de mens.
Vooral veel lassers bleken verhoogde mangaanconcentraties in hun lichaam te hebben hetgeen kan leiden tot mangaanvergiftiging, aantasting van de hersenen en het centraal zenuwstelsel en de ziekte van Parkinson. Gezondheidsinstanties waarschuwen al langere tijd voor het risico van mangaan in lasrook.  

Anderzijds is mangaan is het belangrijkste element voor stabiliteit en mechanische eigenschappen van een laselektrode en tevens de lasnaad omdat mangaan maatbepalend is voor de hardheid, treksterkte, taaiheid, vloeibaarheid en de hechteigenschappen van het neergesmolten lasmateriaal. Bovendien bevordert mangaan de de-oxidatie en de ontzwaveling. Mangaan is zo belangrijk voor het MMA proces ofwel het beklede elektroden lassen dat er geen elektroden geproduceerd kunnen worden zonder mangaan.

Tegenwoordig is het in de Westerse wereld standaard dat er wordt gelast met persoonlijke of ruimtelijke afzuiging om de lasser te beschermen tegen schadelijke invloeden van lasrook in het algemeen en van mangaandeeltjes in de lasrook in het bijzonder. Er zijn verschillende soorten, typen en uitvoeringen lasrookafzuiging echter de beperking van al deze producten is de efficiëntie; de afzuigingen vangen afhankelijk van het lasproces en type afzuiging slechts 50 tot 75 % van de lasrook af. De Arbo diensten en Arbodeskundige  geven dan ook de prioriteit aan zogenaamde bronbestrijding; het is veel verstandiger de bron van de lasrookrisico’s te bestrijden dan de symptomen te bestrijden, zeker als de efficiëntie laag is.
Het beklede elektroden lassen is een inefficiënt lasproces vanwege typische laslocaties als kleine ruimten en de afwisseling van willekeurige lasplekken op locatie en in de montage waar afzuiging niet eenvoudig is toe te passen. Dit is dan ook de reden dat laselektroden producenten over de hele wereld al jaren zoeken naar een oplossing om mangaangelegeerde lasrook bij de bron te bestrijden.

Bedrijfsveiligheidsadviseurs, bedrijfsartsen, bedrijfsleiders en lasser over de hele wereld opgelet. Ernsthard komt per 1 januari 2018 met de meest geweldige uitvinding in de lastechniek in deze eeuw; laselektroden met sterk gereduceerde mangaandeeltjes in de lasrook tot wel 60 % minder dan alle andere laselektroden produceren. De eerste Ernsthard GreenHealth laselektroden die in 2018 leverbaar worden, zijn de rutiel ER-6013 en de basische ER-7018 elektroden. Later in het jaar volgen verschillende andere typen. 

De Ernsthard GreenHealth Serie laselektroden verbetert de wereld.
   
De Ernsthard GreenHealth Serie laselektroden vermindert het lasrookrisico.

De Ernsthard GreenHealth Serie laselektroden vermindert de risico’s van de lasser. 

De Ernsthard GreenHealth Serie laselektroden pakt mangaan bij de bron aan.

Lassers allerlanden; Be smart and Weld Wise, Lasser las verstandig,
veiligheidsadviseur en bedrijfsartsen ga voor bronbestrijding , bedrijfsleiders bescherm uw lassers; er is géén reden meer om elektroden te gebruiken met hoge mangaangehaltes.

Lassers allertijden, lassers allerlanden gebruik elektroden met het laagste mangaangehalte die er bestaan. Het kan, het moet, het mag, het is dom als je niet met Ernsthard GreenHealth last. 

Gezondheid en milieu voorop; dat is de toekomst, dat is Ernsthard GreenHealth.

Uw wil ongetwijfeld meer weten bel +31-162-686000 of mail esab@lasmachinedirect.nl 

Vorige pagina