ERNSTHARD Lasdraadsnelheid draadsnelheid calibrator Second to none

draadsnelheid

De Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 is een uniek digitaal meetinstrument voor het meten van de lasdraadsnelheid van lasmachines. Deze digitale snelheidsmeter is speciaal ontwikkeld en gebaseerd om handig maar zeer nauwkeurig metingen te verrichten van de lasdraad snelheden die onder de EN-1090 certificering lasprocedures worden gevraagd. Ook bij de keuring en certificering van de lasmachines onder de EN-50504 is in de veel gevallen een lasdraadsnelheidsmeting vereist.
lasdraadsnelheid

Elke metaalverwerkend bedrijf dat laswerkzaamheden uitvoert, heeft met lasprocedures en lasmethodes te maken die een WPS ( Welding Procedure Specification ofwel een Lasprocedurespecificatie ) vereisen waarin de lasparameters nauwkeurig moeten worden vastgelegd. Bij verschillende lasprocessen moeten naast lasvoltage, lasamperage, laspulshoogte, laspulsbreedte, laspulsdiepte, laspulstijden ook de lasdraadsnelheid worden gemeten. Al deze metingen worden uitgevoerd met digitale meetapparatuur met zeer hoge precisie.

De Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 is een zeer nauwkeurig precisie
instrument speciaal ontwikkeld voor het meten van lasdraadsnelheden dat standaard met een kalibraticertificaat wordt geleverd en eventueel tussentijds altijd kan worden geherkalibreerd en voorzien van een hetkalibratie certificaat. Bij de ontwikkeling van dit speciale meetinstrument is rekening gehouden met de wensen uit de laspraktijk en de behoefte van de mensen op de werkvloer; eenvoudig in gebruik, handig en snel toepasbaar en een zo klein mogelijk risico op foutmeting waren de voornaamste eisen van de echte laspraktijk en de lasspecialisten.
De Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 voldoet daar prima aan, is in Europa gefabriceerd waardoor hij degelijk is uitgevoerd om de zwaarste productie lasomgevingen goed te kunnen functioneren en wordt dus geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Het LCD van de Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 is duidelijk en overzichtelijk en de snelheid kan worden afgelezen in verschillende eenheden als voet, duim, meter per seconde of per minuut. Hij heeft uiteraard een digital Memory met een automatische minimaal, maximaal en gemiddeld memoryfunctie zodat ook de lasdraadsnelheid schommelingen worden vastgelegd. De Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 werkt op batterijen en heeft een automatische uitschakelfunctie 40 seconden na het laatste gebruik.

Ernsthard Lasdraadsnelheid-Calibrator Second-to-None-4 kan eventueel worden voorzien van extra hulpstukken zodat hij eventueel ook als algemene tachometer kan dienen.  

 

Vorige pagina