Ernsthard Freesschijven met een gewone Haakse Slijper om niet meer te hoeven slijpen of schuren.

 freesschijf freesschijf freesschaij


 

Ernsthard freesschijven en dubbelzijdige freesschijven, ook wel Ernsthard lasnaadfrees genoemd, besparen tijd en geld en verhogen de kwaliteit  van non-ferro metalen, plastic, carbon of koolstof kunststoffen en hout.

De verspaningsverwijdering is aanzienlijk hoger, het slijpstof verdwijnt en er komen geen schuurmateriaal stoffen in het materiaal. De standtijd van een Ernsthard freesschijf is ongeveer het 5000-voudige in vergelijking van een standard slijpschijf. Alleen al de wisseltijdbesparing is het 3-voudige van de kostprijs van deze freesschijf. De toename in efficiëntie en de besparing in doorslijpschijven overtreffen veruit de aanschafprijs.
freesschijf
De Ernsthard freesschijven worden gebruikt voor bevellen, lasnaadvormen en algemeen schuren, terwijl de Ernsthard dubbelzijdige freesschijven worden gebruikt voor open stompe lasnaden en hoeklasnaden. Vooral bij aluminium wordt het materiaal niet besmeurd waardoor lasfouten onmiddellijk zichtbaar worden. Het werkstuk blijft koud en er komen geen slijpresiduen in het materiaal. Dus de laskwaliteit gaat met sprongen omhoog. De residuen zijn uitsluitend spanen waardoor de veiligheid wordt verbeterd en ontploffingsgevaar door aluminiumstof wordt vermeden.
freesschijf
De Ernsthard freesschijven op elektrische- of pneumatische hand slijpmachines van 12000 tpm en zijn beschikbaar in de diameters 70, 116 en 125 mm. Metalen als aluminium, titanium, koper, messing en brons, CFRP / GRP plastics en hout kunnen effectief worden verwerkt.  

Voor het effectief gelijkmaken van lasnaden is een special slijpsjabloon beschikbaar dat voor een egale oppervlakte kwaliteit zorgt door de afgemeten constante afstand.

 

 

Meer weten ? Bel dan 0162-686000

Vorige pagina