ERNSTHARD

 Het Ernsthard XLS (extra lage spanning ) veiligheid spanningsysteem van elektrisch handgereedschap en verlichting.

Het Ernsthard XLS veiligheid spanningsysteem is ontstaan door de ARBO opgelegde verplichtingen met betrekking tot veiligheid in bouw en industrie. Het gaat hier expliciet over kleine of nauwe ruimtes met of zonder smalle toegang of mangat die bovendien door vochtigheid, klammigheid, mistigheid of  in het algemeen geleidend zijn. Voor dit soort ruimtes geldt dat de machines en lampen moeten voldoen aan een primaire werkspanning die lager is als 50 volt wisselspanning hetgeen wordt gevangen in de elektriciteitsklasse III.
Het XLS veiligheidsprogramma is ontstaan uit de behoefte dat men in tanks, stoomkamers, kelders, kruipruimtes ( waar Klasse III verplicht is maar ook op andere plaatsen waar het overmatig vochtig is en men gewoon geen risico wil nemen ) de werkzaamheden kan verrichten met XLS-handelektrisch gereedschap en XLS-handlampen. Dat het volledige XLS-gamma bestaat uit machines en lampen onder 50 volt AC geeft de werknemer en werkgever eenduidigheid en een absoluut gevoel van vertrouwen. De XLS-machines worden ook wel de onder-50-volt-machines genoemd en de lampen de onder-50-volt-lampen.

XLS-veiligheidsmachines en XLS-veiligheidslampen worden vanzelfsprekend aangestuurd door hoogstaande veiligheidtransformators met extra wikkelingscheiding secundair en worden XLS-PowerSafetyPacks genoemd.. Dit zijn transformatoren die extra lage spanning, werkspanning onder de 50 volt-ac, leveren om de extra lage spanning handelektrische machines en de extra lage spanning handlampen mee aan te drijven. Deze extra lage spanning is dermate laag dat deze niet schadelijk is voor de mens; alle spanning onder de 50 volt ac is mensvriendelijk. De XLS-PowerSafetyPacks zijn uitgevoerd in vochtbestendige handzame gummi kasten en voldoen aan de EN 60742 en NEN 10742.
De XLS-PowerSafetyPacks zijn niet zomaar een ordinaire veiligheidstransformator en beslist geen simpele scheidingstrafo’s maar de XLS-PowerSafetyPacks hebben naast de extra lage veiligheidsspanning ook een gescheiden secundair circuit; hetgeen simpelweg dubbele veiligheid is en wie wil er nou géén dubbele veiligheid.  

Het XLS Arbo veiligheidsprogramma bestaat uit : 8 verschillende XLS-PowerSafetyPacks in vermogens van  100 VA tot en met 2500 VA, veiligheids hand elektrisch gereedschap die werken op een wisselstroomspanning onder 50 volt (veiligheidsspanning ) zoals rechte slijpers, een hands haakse slijper, twee hands haakse slijper, een hands boormachine, twee hands boormachine, decoupeerzaagmachine en orbitaal schuurmachine. Van de veiligheids lampen zijn er twee uitvoeringen. Een breed programma XLS-kabels, XLS-verlengkabels, XLS-verdeelunits.  Alles volledige XLS-Arbo veilig : het complete systeem onder de
50 volt wissel.

Dus wil je alles veilig en simpel; neem geen risico en vraag naar the one and only :

Ernsthard XLS-System


     

 

Meer weten ? Bel dan 0162-686000

Vorige pagina