U bent toch niet gek :

EN1090validatie 4 tot 8 keer sneller dan alle andere weerstandbanken !.
Calibrator 500i, Calibrator 600i, Calibrator 1000i, Calibrator 1600i


Valideren

Gepatenteerde weerstandbank, loadbank, lascalibratie-instrument, lasbank, lasmeetinstrument, lasmachinebank, lasapparaatinstrument, lasparametermeter, lasparametertester, EN1090meter, EN1090tester, EN1090meetinstrument, EN1090valideerder, EN1090testinstrument, EN1090speed tester, EN1090kalibrering instrument, EN1090calibreerder, lasmeter, lastester, lasmeetinstrument volgens de laatste standaard.

Per 1 juli 2014 moeten de meeste metaalverwerkende bedrijven voldoen aan de EN1090 ten einde hun producten te kunnen voorzien van een CE label. Technische Handels Ondernemingen vervullen hierbij verschillende functies; soms heeft een THO een volledig concept aan dienstverlening tot haar beschikking met een samenwerkingsverband met een zogenaamde Notified Body, een richtlijn voor het FPC ( Factory Production Concept), een afleveringsservice van de WPS ( Welding Procedure Scheme) en een lasschool voor de lascertificering van de lassers. Deze laatstgenoemde taken zijn diensten waarbij de THO eenvoudig verwijzen naar instanties die geen commercieel nadeel opleveren voor de THO; de THO zal met deze verwijzing zeker sympathie verkrijgen van zijn klanten immers deze diensten zijn op zichzelf al behoorlijk duur hetgeen zeker voor klanten in deze tijden niet goed uitkomt. De THO kan de klant informeren over de meest goedkope opzet immers deze EN-1090 wordt al nodeloos ingewikkeld gemaakt.

Een functie resteert; namelijk de machinekeuring van het lasapparaat, de lasmachine. Deze keuring bestaat uit 2 verschillende gedeelten. Ten eerste de Nen3140 elektrische veiligheidskeuring die door de meeste THO’s, naar vollen tevredenheid van hun klanten, wordt uitgevoerd; zowel periodiek als na elke elektrische reparatie. Deze Nen3140 geldt uiteraard ook voor lasmachines van allerlei aard; Mig/Mag, Tig, Mma, onderpoederdeklassen enzovoort, enzovoort. Met name deze keuring heeft grote samenhang met het andere gedeelte van de NEN1090, te weten; de lasparametercontrole, parametercalibratie en lasmachinevalidatie of lasapparaatcertificering van lasapparaten onder EN50504. Omdat de THO sowieso de Nen3140keuring verzorgt, is het erg efficiënt om meteen de lasmachinecertificering in één moeite mee te nemen. Deze twee functionaliteiten, waarvan er al één bij de THO zit, behelzen meer dan alleen een eenvoudige dienst immers de machineveiligheid is nauw verweven met de commerciële functie van de THO.

Voor de machinevalidering onder EN-50504 leveren wij exclusief voor Nederlandse THO’s drie verschillende weerstandbanken ook wel genoemd; loadbank, kalibratiemeettester, validatiemeter, lasmachinetester, valideringapparaat, lasmachinemeetinstrument, lasmachinemeetinstrument onder velen verschillende typen als bijvoorbeeld Checkmaster etc.
Onze calibratiebanken zijn echter van uitzonderlijke klasse ; in Europa gefabriceerd, oerdegelijk, de allerhoogste nauwkeurigheid van alle loadbanks op de markt, veruit de meest ergonomische, de lichtste in gewicht, het meest allround, Hoogfrequentveilig, geschikt voor gelijkstroom en wisselstroom maar vooral velen malen sneller dan alle andere merken lasapparaatkeuringbank. Denk u eens in; met een bepaalde weerstandbank neemt een volledige EN1090validering gemiddeld 2 uur per lasmachine in beslag terwijl u met onze kalibratiemachine er in die zelfde tijd 8 kunt doen. Hoe is dit mogelijk : onze validatiemachine is gewoonweg sneller door toegepaste ultramoderne techniek, ons lasmachinevalidatie instrument is vele malen eenvoudiger in gebruik, ons validatieinstrument is hoog frequent veilig waardoor tijdrovende HF afkoppeling geen tijd in beslag neemt en ten slotte heeft onze machine géén snoer met stekker, géén voedingsaansluiting : U hoeft dus geen 240 volt kabelhaspels mee te slepen, geen in elkaar geklitte kabelhaspels mee te leuren; u kunt lasapparaten overal valideren ook als een geen stroomvoorziening aanwezig is : op hoogte, op het water, op schepen, op veraf gelegen gebieden etc; kortweg het kost u geen tijd om telkens weer voedingstroom aan te moeten leggen. Denk u die tijdswinst eens in.

 

De voordelen op even op een rij :

-           Drie typen; 0 tot 500 ampère, 600 ampère en 1000 ampère, DC & AC, true RMS
-           0 tot 99,9 volt AC & DC met 120 volt piek met truw RMS
-           Handig en ergonomisch 12,5 kg, 14 kg of 25 kg.
-           Géén 230 volt of 400 volt voeding nodig
-           Géén gesleep met kabels
-           Zeer eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik
-           Een overzichtelijk helder display voor zowel DC als AC amperage en voltage.
-           Geschikt voor keuring onder de EN-50504
-           Standaard geleverd met calibraticertificaat
-           Hoogst nauwkeurige uitlezing 0,5 % plus of min 1 digit
-           5 speciale keuzebelastingen tot 25 instelmogelijkheden
-           Fijn afstelling tot op 20 ampère
-           HF Veilig Ontwerp hetgeen betekent: Géén ontploffingen bij TIG machines
-           Bescherming van de bedieningsknoppen op het front
-           Stevige lichtgewicht omkasting

Drie typen :

Technical Arc Calibrator 500i AC-DC EN50504  500 amp 12,5 kg

Technical Arc Calibrator 600i AC-DC EN50504  600 amp 14,0 kg
  
Technical Arc Calibrator 1000i AC-DC EN50504  1000 amp 25,0 kg

Technical Arc Calibrator 1600i AC-DC EN50504  1600 amp 45,0 kg

Calibrato 1600i

Bel en laat u verrassen door de ontstellend scherpe prijzen en voor aanvullende informatie.

Vragen ? Interesse ? Bel 0162-686000

 

Vorige pagina