Railtrac 1000
De Railtrac 1000 is een serie programmeerbare en draagbare apparatuur voor het mechaniseren van lassen en snijden. Alternatieve oplossingen zijn vaak het antwoord op monotoon en vermoeiend werk en leveren tegelijkertijd een hogere productiviteit en een consistentere kwaliteit op. De Railtrac is speciaal ontworpen voor MIG/MAG- en TIG-lassen en thermisch snijden.
De Railtrac bestaat uit robuuste componenten en is leverbaar in vier basismodellen. Alle modellen hebben vijf verschillende programma's, waaronder intervallassen. De rail kan op z'n plaats worden vastgezet met zuignappen van het injecteurtype, met bevestigingsbouten of met permanentmagneten.
. De Railtrac F1000, Flexi, de eenvoudigste apparatuur voor lassen of snijden langs een flexibele of starre combi-rail.
. De Railtrac FW1000, Flexi Weaver, het Flexi-systeem plus een afstandsbediening en een pendelmechanisme dat het mogelijk maakt de lasboog te laten bewegen volgens verschillende patronen.
. De Railtrac FR1000, Flexi Return, beschikt over een combi-rail. Het apparaat heeft tevens op afstand bedienbare start/stop-signalen voor automatische bediening.
. De Railtrac FWR1000, Flexi Weaver Return, heeft ook de flexibele combi-rail, een afstandsbediening, een pendelmechanisme en start/stop-signalen voor automatische bediening.
Via de afstandsbediening kunnen de volgende functies worden gekozen:
. Starten en stoppen
. Rijrichting of las/snijrichting
. Rijsnelheid of las/snijsnelheid
. Pendelbreedte
. 0-lijnverplaatsing
. IJlgang aan/uit
. Kratervulfunctie
. Potmeterregeling van lasparameters

 

 Railtrac 1000
Voortloopsnelheid, m/min1,5
Lassnelheid, m/min0,10-1,5
Pendelbreedte, mm1-30
Pendelsnelheid, mm/s6-60
Wachttijd, s0,0-9,9
2,5
Railronding, radius, mm1000/3000

 

Vorige pagina